Cildin Yaşlanmasının Önüne Geçmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Açıkladı!

Cildin Yaşlanmasının Önüne Geçmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Açıkladı!

Kimi besinler içerisinde cildi onarmaya yarayan vitaminlerde bulunuyor. Sağlıklı ve dengeli beslenerek cildinizin besinlerle ışıldamasını sağlayabilirsiniz. Beslenme ve diyet uzmanı Ayça Güleryüz, cildi canlandıran ve koruyan 10 besin önerisinde bulundu.

Balkabağında magnezyum ve potasyum gibi çok önemli minerallerin bulunduğunu söyleyen Güleryüz, A vitamini açısından balkabağının çok zengin olduğunu dile getirdi. Bunun dışında ceviz ise omega-3 ve omega-6 sayesinde cildin doğal yağ bariyerini oluşturmaya yardım ediyor. Ayrıca içinde bulundurduğu E vitamini sayesinde ise cildi besleyerek iyileştiriyor. Greyfurt C vitamini sayesinde cildi korumaya yardım ediyor. Yazın güneşin etkisiyle oluşan lekeleri ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olurken bağışıklık sisteminde de bir o kadar etkili oluyor.

Vücudun ihtiyacı olan somon ise yağ asitleri içermesi ile birlikte yaşlılık sürecini yavaşlatmaya da yardımcı olan bir besin maddesidir. Yeşil çay kolejen üretiminden dolayı balık gibi yaşlandırmayı geciktiriyor. Yeşil çayın içerisinde bulunan polifenol ise vücutta iltihaplanmayı azaltabiliyor. İçerisinde E vitamini bulunması ile birlikte avokado cildi nemlendirmeye yardımcı oluyor. İçinde bulundurduğu C vitamini sayesinde cildin elastik yapısını koruyarak sigara, güneş ışığı ve çevre kirliliği ile ortaya çıkan radikal etkilere karşı oluşan lekeleri azaltmaya yardımcı oluyor.

Cilt güzelliği için neler tüketilmeli?

A vitamini ve C vitaminini içinde barındıran brokoli cilt güzelliği için çok önemlidir. İçinde bulundurduğu besinler sayesinde vücudu korurken aynı zamanda cildin yaşlanmasını geciktiriyor. Kakao yüzdesi kadar yüksek faydayı sahip olan bitter çikolata ise yapılan klinik çalışmalar sonucunda günlük tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. A vitaminini içinde barındıran yumurta, cilt dokusunun yenilenmesine yardımcı olurken zengin selenyum içeriği sayesinde cilt kanserinin önlenmesine de bir o kadar yardımcı oluyor. Çinko, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi besinleri içerisinde barındıran kuru baklagiller ise cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Kuru baklagiller cildi nemlendirirken aynı zamanda iltihabın ve aknenin de önüne geçmeyi yardımcı oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.