6 Yıl Erken Olmak İsteyenler Harekete Geçti! SGK'da Bunu Onayladı!

6 Yıl Erken Olmak İsteyenler Harekete Geçti! SGK'da Bunu Onayladı!

Yıllar öncesinden emekli olmak isteyenler şimdiden SGK'nın yolunu tuttu. 2022 yılında binlerce emekli adayının yaşından düşülecek. Peki bu nasıl mümkün olacak? Kadınlarda ve erkeklerde erken emekliliğin sırları ortaya çıktı. İşte çok merak edilen SSK, Bağ-Kur emekliliğine dair son gelişmeler...

SGK'nın onayladığı erken emeklilik yöntemi araştırılıyor. Pek çok kişi yıllar öncesinden emekli olabilmekte. Peki kimler emekliliğin tadını çıkaracak? Hem kadın hem de erkekler için geçerli olan yöntem merak edildi. Öncelikle prim borçlanması ile bunu sağlayabiliyorsunuz. Erkekler de yıllar öncesinden emekli olma fırsatını elde ediyor.

Erkeklerde Erken Emeklilik

Erken emekli olmak isteyen erkekler, erbaş, er veya yedek subayken verdikleri hizmetlerle beraber emekliliğinden düşülebilmekte. Sigorta prim borcu olarak ödediğinizi takdirde o vaktin geçmesini beklemeniz gerekmeyecek. Toplu şekilde ödeme yapmış olacaksınız. Ayrıca yaşınızdan da düşeceği için daha erken yaşta emeklilik sizi bekliyor olacak.

Kadınlarda Erken Emeklilik

Kadınların emekli olması ise daha farklı koşulları içeriyor. Her çocuk için 2 yıl hakkınız bulunuyor. Toplamda 3 çocukla sınırlı olan doğum borçlanması ile 6 yıl erken emekli olabilirsiniz. Pek çok kişinin merak ettiği bu gelişme dikkat çekiyor. SGK'nın da onayladığı bu durum, 2022 yılında da yine binlerce kişi tarafından yapılacaktır. Emeklilik için gerekli olan şartların tümünü karşılamanız durumunda, yaşınızdan düşüleceği için avantajlı bir konuma geliyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.