Almanya'da Asgari Ücret Kaç Euro Oldu? Almanya Asgari Ücreti 2022 Tam Listesi!

Almanya'da Asgari Ücret Kaç Euro Oldu? Almanya Asgari Ücreti 2022 Tam Listesi!

Avrupa'nın en çok bilinen ve sevilen ülkelerinden olan Almanya'nın gelecek yıl asgari ücrete ne kadar zam planladığı ortaya çıktı. Türkiye ve Almanya arasında ki asgari ücret farklarını gören ülkeler Almanya'nın Türkiye'yi kıskanıp, kıskanmadığını anladı.

Türkiye'de asgari ücret ücret tartışmaları hala devam ederken, Türk vatandaşların büyük bir kısmının yaşadığı zengin bir Avrupa ülkesi olan Almanya'nın gelecek yıl için net asgari ücret tutarları açıklandı. Bu sayede Almanya'nın Türkiye'yi kıskanıp, kıskanmadığı da belli oldu. Yeni açıklanan tutarlar Türkiye'de yaşayan vatandaşları da büyük bir şaşkınlığa uğratmış oldu.

Almanya'da asgari ücret ne kadar oluyor ?

Son gelen bilgilere göre Almanya'da asgari ücretin saati yüzde 6,5 oranında artarak 10,45 Euro’ya çıkmış olacak. Gelecek yıldan itibaren asgari ücret tutarı saatlik en az bu kadar olurken, beklenilenin çok üstünde bir zam gelmiş olacak. Almanya'da ki asgari ücret Türkiye'den zaten bir hayli yüksekken bu büyük zamla beraber farkı daha da büyütmüş olacak.

Almanya Türkiye'yi kıskanıyor mu?

Yeni gelen zamlara ve iki ülkenin asgari ücretine baktığımızda Almanya Türkiye'yi değil, Türkiye Almanya'yı kıskanacak gibi duruyor. Şimdilerde ise gözler Türkiye'de 2895 lira olan aylık asgari ücretin ne kadar bir oranda artacağı.

Bakalım 2022'de ülkemizde asgari ücret nasıl olacak ?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.