Altın Fiyatları Çakıldı! Çeyrek, Gram Altın, Cumhuriyet Altını Kaç TL Oldu..

Altın Fiyatları Çakıldı! Çeyrek, Gram Altın, Cumhuriyet Altını Kaç TL Oldu..

Altına ABD'den önemli bir müdahale geldi. Biden'ın kararı dolaylı olarak fiyat kaybına neden oldu. FED'deki görevine devam edecek olan Powell'dan her an önemli bir hamle gelebilir. Ekonomi politikasında bazı gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Altın fiyatları gün geçtikçe düşmeye devam ediyor. ONS altın değer kaybına uğradı.

Altın, ABD enflasyon artışına bağı olarak hızlı şekilde yükselmişti. Ancak bu durum ABD hükümetinin dikkatinden kaçmadı. Son yapılan hamlelerle beraber FED Başkanı Powell'in görev süresi uzatılmıştı. Biden'ın bu hamlesi piyasaları olumlu etkiledi. Ancak altına düşüş olarak yansıdı. ONS altın 1700 dolar seviyelerini gördü. Son zamanlarda dikkatlerden kaçmayan altın, fiyat kaybı nedeniyle yatırımcının da dikkatini çekmişe benziyor. ONS'taki düşüşten sonra çeyrek, gram, yarım, 22 ayar bilezik ve reşat altında da yakın fiyat kayıpları mevcuttu.

FED Kararları Altını Tetikleyecek

FED'den gelecek kararlar ve çeşitli beklentiler altını etkiliyor. Altının fiyatında daha fazla değer kaybı yaşanır mı sorunsalı devam etmekte. Hızlı fiyat artışıyla beraber büyük bir ivme kazanan ancak o ivmeyi de zamanla kaybeden altın, yerini düşüşe bırakır mı merak edilmekte. Biden'ın görevlendirdiği Powell ve FED'in enflasyonla mücadele için ekonomi politikalarında değişiklik yapması muhtemel gözüküyor. Bu da altındaki beklentilerin düşüş olarak yorumlanmasına neden oldu.

Güncel Altın Fiyatları

Gram Altın

Alış: 731,32

Satış: 731,45

22 Ayar Bilezik

Alış: 661,30

Satış: 670,41

ONS

Alış: 1.784,97

Satış: 1.785,31

Cumhuriyet Altını

Alış: 4.621,00

Satış: 4.803,00

Yarım Altın

Alış: 2.310,00

Satış: 2.408,00

Çeyrek Altın

Alış: 1.155,00

Satış: 1.201,00

Reşat Altını

Alış: 4.653,47

Satış: 4.835,95

Fiyatlar Daha da Düşebilir

Öte yandan altın fiyatlarının daha da düşmesi bir yandan ABD tahvil faiz oranlarının artması ve politikalardaki ciddi hamlelerle tescillenecek gibi duruyor. Henüz somut adımlar atılmasa da FED'in en kısa sürede Biden'in direktifleri doğrultusunda enflasyonla mücadele için bazı değişiklikler yapması muhtemel.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.