Altın Fiyatları Tüm Ezberleri Bozdu! Gram Altın, Çeyrek ve 22 Ayar Bilezik Rekor Kırıyor

Altın Fiyatları Tüm Ezberleri Bozdu! Gram Altın, Çeyrek ve 22 Ayar Bilezik Rekor Kırıyor

Altının rekor üstüne rekor kırmasından sonra gram ve çeyrek altın iyice yükseldi. Yeni fiyatları duyanlar gözlerine inanamadı. ONS altın 1800 dolara çok yaklaştı. Peki altın fiyatları neden artıyor? Son verilere göre fiyatlar artmaya devam edecek mi?

Altın fiyatları, ONS altındaki yükselişin etkisiyle beraber adeta rekor niteliğinde bir artışa sahne oldu. Çeyrek ve gram altın yatırımcıları bu artışa sevinse de arkasındaki neden merak edildi. FED'in faizi sabit tutmasıyla birlikte altın fiyatlarında beklenmedik bir yükseliş yaşandı. FED, ABD'deki enflasyondan sonra dolar için faiz artırma kararı alacak mı merak ediliyordu. Pek çok dolar sahibinin de enflasyonla beraber altına yatırım yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu dengeye ne zaman müdahale edileceği sorulurken FED'den böyle bir hamle gelmedi. Altın fiyatları ise beklentilerin üzerine çıktı.

Gram Altından Rekor!

Gram altın, 1000 TL'ye yaklaşarak rekorunu tekrardan tazelemeye başardı. Kısa süre öncesine kadar çeyrek altının bulunduğu konuma geldi ve piyasa kapanışında önemli bir fiyata ulaştı.

ONS 1800 Dolar Sınırında!

ONS altının güncel olarak 1788 dolar seviyesinde olduğunu görmekteyiz. Psikolojik sınır olan 1800 doları aşması durumunda ne gibi gelişmeler yaşanır merak edilmekte. Altının tetiklenmesiyle beraber eski zamanlara nazaran yüzdelik anlamda da hızlı yükselişlere imza attığını görüyoruz. Yatırımcı bundan memnun olsa da bu artışın en önemli nedeni ABD'deki enflasyon olarak gösteriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.