Çalışan Annelere Çocuk Desteği Veriliyor! SGK'dan Annelere 2630 TL Yardım!

Çalışan Annelere Çocuk Desteği Veriliyor! SGK'dan Annelere 2630 TL Yardım!

Annelerin sahip olduğu haklardan biri de çocuk doğumundan sonra ortaya çıkıyor. Yarım gün çalışma desteği ve daha fazlası ile 2630 TL'lik devlet yardımı sağlanıyor. Ödemeler nereden alınıyor? Anne ve çocuk desteği için nereye başvuru yapılacak? Devletin annelere sağladığı yardımlar ve İŞKUR ödemeleri...

SGK, çalışmakta olan annenin doğum yapması durumunda bazı haklar elde ettiğini belirtiyor. Özellikle de maddi yardım konusunda desteklerini esirgemeyen SGK'nın, sigortalı çalışan annelere yönelik çeşitli ödemeler yapıldığını belirtiyor. Peki anneler ne gibi desteklerle karşılaşıyor? Yarım gün çalışma hakkına ilişkin detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Doğum Yapanlara Yarım Gün Çalışma

Doğum sonrası bebekle ilgili engel durumu oluşması halinde yarım gün çalışma desteği sunuluyor. İlk çocuğunu doğuran bir anne, 2 ay boyunca aylık 15 gün yarım gün çalışma hakkına sahip olacak.  İkinci çocukta 4 ay ve üçüncü çocukta ise 6 ay boyunca aylık 15 gün yarım gün çalışma fırsatı sizleri bekliyor. Böylelikle çocuğunuzla daha fazla ilgilenebileceksiniz. Ayrıca doğum izni ile de kontrollü bir hamilelik süreci geçirebilirsiniz. Hamileliğe ilişkin doğumdan 8 hafta önce izin almanız mümkündür. Ödemelerin nasıl alınacağı ise merak ediliyor. Annelere sağlanan devlet desteği için nereye başvuru yapılacak?

Anneler 2630 TL Ödemeyi Nasıl Alacak?

Yeni doğum yapan annelerin alacağı 2630 TL'lik ödeme için İŞKUR'a başvuru yapılması gerekiyor. Başvuruların değerlendirilip kabul edilmesi halinde ise ödemelerinizi alabilirsiniz. Ayrıca yalnızca İŞKUR değil işverenin de ödemenin bir kısmını size vereceğini unutmayın. Tamamını İŞKUR üzerinden almamış olacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.