Dolar ve Altında Son durumu ekonomistler Açıkladı! Dolar ve altın Düşecek mi? Çıkacak mı? İşte detaylar..

Dolar ve Altında Son durumu ekonomistler Açıkladı! Dolar ve altın Düşecek mi? Çıkacak mı? İşte detaylar..

Günlerdir artışını devam ettiren doların bu artışı ne zaman sonlandıracağı hala bilinmezken hala tahminler gelmeye devam ediyor. Peki ilerleyen günlerde altın ve doların durumu nasıl olacak. İşte ekonomi meraklılarının beklediği detaylar...

Dolar ve altında ki artış günlerdir durmak bilmiyor. Rekor üstüne rekor kıran doların bu artışını ne kadar daha devam ettireceği merakla beklenirken, aynı zamanda altın fiyatlarında yaşanan beklenmedik gelişmelerde herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Ekonomi meraklıları vatandaşlarımızın meraklarını gidermeleri için uzmanlardan yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Uzmanından açıklamalar geldi! İşte tüm detaylar..

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş: Teknik olarak doların düşmesi için 9,37 seviyesinin altında kalınmalı. Düşüşlerin sınırlı kaldığını gözlemliyoruz. Gerilemeye baktığımızda, yine ciddi rekor seviyesinde dolar kuru. 9,84'ten 9,40'a gerilemesi düşüş olmuyor benim için. Her gerileme yeni pozisyonlara dönebilir. Gram altın/TL dolar kurundan olumsuz etkilendi. 540 seviyesinin altına sarkmalar, 525'i gündeme getirecektir. Alım için kademeli girişler olabilir ama ben biraz daha beklemek istiyorum diyen yatırımcı gram altın/TL fiyatında 525-530 aralığını takip edebilir.Yıl sonuna kadar daha sınırlı bir alan kaldığını söylüyor MB faiz indirimleri için. Böyle olunca yıl sonuna kadar TCMB'nin ne yapacağı daha önemli olmaya başladı. Şimdi kısa vadede kurdaki haraketliliğin devamını getirecek bir pozisyonu olacak mı bunu anlamak için enflasyon raporu önemli. Ekim çok tehlikeli bir ay. Ardında da PPK. Bu fiyatlamalardan çıkması kolay görünmüyor. Bunlar sadece bize özgü faktörler. Her gün bir haber çıkıyor enflasyonist risklerle alakalı. Yıl sonuna kadar piyasalarda durulma beklemiyorum. ifadelerini kullandı.

Dolar ve altının daha ne kadar artacağını ilerleyen günlerde göreceğiz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.