Düşük Gelire Sahip Aileler 1200 TL Kira Yardımı Alıyor! Kira Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Düşük Gelire Sahip Aileler 1200 TL Kira Yardımı Alıyor! Kira Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Düşük gelirli ailelerin alabileceği kira yardımı hakkında neler biliyoruz? 1200 TL'lik ödeme ile birlikte kiranızı devlet yardımı ile ödeyebilirsiniz. Peki ya bu kira desteği şartları nelerdir? İşte pek çok kişinin yakından takip ettiği yardımlara ilişkin detaylar ve çok daha fazlası haberimizde yerini alacak.

Devletin sağladığı sosyal desteklerden biri olan kira yardımı ile ilgili merak edilenler yanıt bulacak. Özellikle de son zamanlarda kira desteklerine dair çeşitli hamleler yapıldı. Hatta yıllık kira artış yüzdesi de sabitlendi ve böylelikle kiralarda fahiş artışlar yaşanmayacak. Tüm bu gelişmeler ışığında merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Kira Yardımında Son Durum Nedir?

Kira yardımı almak isteyenlerin 1200 TL ödeme alacağı belirtiliyor. Düşük gelir şartı arandığı ve çeşitli diğer şartları da karşılamanız durumunda başvuru sağlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen hamle ile birlikte gıda ve yakacak yardımının yanı sıra kira desteği de verildiği ortaya çıktı.

Kira Yardımı Şartları

Kira yardımında aranan şartlar aşağıda listelendi. Sizler de bu şartları karşılıyoranız gerekli noktalara başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

  • Sigortalı olmamak
  • Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak
  • Mal varlığına sahip olmamak
  • Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak
  • Düzenli bir gelire sahip olmamak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.