Emekli Olmayanları Sevindiren Haber! Herkese 2500 TL Ödeme Alacak

Emekli Olmayanları Sevindiren Haber! Herkese 2500 TL Ödeme Alacak

SGK'dan sevindirici bir haber geldi. Alınan bilgiye göre Nisan 2022 dönemine ait sosyal devlet olmanın gerekliliği SGK tarafından öne sürüldü. Emekli Olmayanlar, En Az 2500 TL Maaş Alabilecek mi? İşte merak herşey haberin devamında...

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan son dakika açıklaması geldi. Bu açıklama ile emekli olmayanların en az 2500 TL maaş alacağı söyleniyor. Ekonomik olarak zor günlerden geçen vatandaşın imdadına devlet yetişti. Alınan bilgiye göre devlet emekli olmayanlara 2500 TL maaş ödemesi yapacak.

Yetim ve Dul Aylığı Nedir?

Aile fertlerinden herhangi birinin yaşamını kaybetmesi halinde aile bireylerine verilir. Bunun ardından anne eşini ve babasını kaybeden kişilere verilen ücret dul aylığı olarak bilinir. Alınan bilgiye göre Çalışmayan dul eş açısından yüzde 75, çalışan dul eş için yüzde 50, bir getirsin bulunması halinde eşe yüzde 60 ve çocuğa ise yüzde 30, içi yetim bulunması niteliğinde yüzde 50 ödeme yapılmaktadır.

Yetim Maaşı Nedir?

Yetim maaşı, sigortalı çalışan bir vatandaşın hayatını kaybetmesi ile birlikte aynı soy isme sahip çocuğa verilmesidir. Kız çocuklar yetim maaşını evlenene kadar alırken erkek evlatlar ise 18 yaşını doldurduktan sonra yetim maaşı alamaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.