Evlilik Yardımı Kimler Alabilir? Evlilik Ödemesi Nasıl Alınır?

Evlilik Yardımı Kimler Alabilir? Evlilik Ödemesi Nasıl Alınır?

Evlenenlere verilen yardımlar nelerdir? Nakdi destek almak için hangi şartların karşılanması gerekiyor. Yeni evleneceklere sunulacak fırsatlar gözler önüne serildi. Yetim aylığı alanlar evlenince ödeme almaya devam edecek mi? İşte evlilik ödemesine dair son dakika gelişmeleri...

Kız çocuklarının aldığı evlilik ödemesiyle birlikte yeni evlenenlere destek sunuluyor. 01.10.2008 tarihinden sonra sigortalı olarak çalışmaya başladıysanız sizler de yararlanabileceksiniz. Dolayısıyla evlenme ödemesi için çeşitli şartların karşılanması gerekmekte.

Ölüm Aylığı Alanlara Toplu Ödeme!

Ölüm aylığı alan kadınlar, evlenmeleri halinde 5 yıl içerisinde toplu ödeme alabilmektedir. 24 aylık toplu ödemenin yapıldığı biliniyor. Dolayısıyla yetim aylığı alan kadınların evlendikten sonraki süreç içerisinde toplu ödemeyi alma hakkı bulunmakta. Boşanma sonrasında ödemelerle ilgili nasıl bir süreç bizleri bekliyor paylaşalım.

Boşanınca Ne Olacak?

Bir yıldan kısa süre içerisinde boşanıldığında yetim aylığı tekrar bağlanıyor. Ancak toplu olarak aldığınız ödeme tamamen karşılanana kadar kişi ödeme alamıyor. Dolayısıyla evlilikte boşanmanın da öne çıktığını görüyoruz. Evlilik parasını alabilmek için iki kişinin evlenmesi en temel şarttır. Nişan veya diğer durumlarda ödeme yapılması gibi bir durum söz konusu değil. Dolayısyla devlet güvencesi ile ödemerin yattığını görüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.