EYT'liler 55 Yaşında Emekli Olabilecek mi? Erken Emeklilere Yeni Formül!

EYT'liler 55 Yaşında Emekli Olabilecek mi? Erken Emeklilere Yeni Formül!

2022'de EYT'lilerin emekli olması için çeşitli formüller ortaya atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'ndan da açıklama gelmişti. Peki kimler emekli olabilecek? EYT'lilere sunulan prim günü şartı ve yaş formülü dikkat çekti. İşte EYT emekliliği için merak edilenler ve 2022 güncel şartlar...

2022 yılında erken emekli olmak isteyen vatandaşlar için yeni formüller ortaya çıkıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'liler için önemli açıklamalarda bulundu. Pek çok vatandaşın emeklilik için beklediği biliniyor. Yaş bekleyenler için yaşı neden öne çekemediklerine ilişkin bir açıklama yaptı. Ayrıca çeşitli formüllerin öne çıktığı da bilinmekte. Kesintili erken emeklilik ise bu formüllerin başında geliyordu. Ancak sigorta primlerine göre kaç yaşında emekli olacağınız da şekillenebilir. İşte EYT'lilere sunulması beklenen formüller ve çok daha fazlası haberimizde...

EYT'lilere Yeni Formüller 2022

EYT'lilere 2022 yılındaki ilk formül emekli maaşından kesinti yapılması şartı ile tarih bakımından daha erken emekli olunması idi. Bu formülün kabul edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Bunun yanı sıra 3600 ve 7000, 9000 prim gününe sahip olma şartlı erken emeklilik formülleri devreye girdi.

3600 Gün ile 55 Yaş Emekliliği

3600 günden emekli olmak isteyenleri ilgilendiren bu formül ile prim gününün 3600 olarak baz alınması ve 55 yaşında emekli edilmesi kararlaştırılıyor. Eğer formül devreye girer ise tercih edecek pek çok kişinin olduğu belirtildi.

7000 ve 9000 Prim Günü

Öte yandan 7200 ve 9000 prim günlerinde sırasıyla kadın ve erkeklerin yaş şartı sunulmadan emekli edilebileceği belirtiliyor. Bu formüle de büyük talep olacağı yönünde çok fazla görüş var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.