Gram Altının Yeni Fiyatı Rekor Üstüne Rekor Kırdı! Altın Daha Ne Kadar Yükselecek?

Gram Altının Yeni Fiyatı Rekor Üstüne Rekor Kırdı! Altın Daha Ne Kadar Yükselecek?

Gram altın çok hızlı yükseldi ve altın fiyatlarındaki son durumda en fazla göze çarpan altın çeşitlerinden biri oldu. Çeyrek, gram, 22 ayar bilezik, reşat altını ve yarım altındaki fiyatlar paylaşıldı. Peki canlı fiyat listesine göre çeyrek ve gram altın kaç TL'ye kadar yükseldi? ABD'den yeni enflasyon açıklaması geldi mi?

Altının son aylardaki değişimini az çok duymuşsunuzdur. Fiyatların hızlı şekilde artması ve beraberinde gelen rekor haberleri büyük dikkat çekti. Gram altının 500 TL'nin altından hızlı bir yükselişle birkaç hafta içerisinde yeni değerine ulaşması büyüleyici olarak yorumlandı. ABD enflasyonundan kaynaklanan bu durum karşısında gözler mevcut hükümetin ekonomik politikalarına da bağlı olabilir. Ayrıca ABD'de enflasyona karşı faiz adımı veya çok daha farklı adımların atılabileceği tahmin ediliyor.

Gram 750 TL'ye Yaklaştı!

Gram altının şu an için 728 TL olduğu bilinmekte. Ancak 700 TL'lik barajı da kısa süre önce aştığı göz önünde bulundurulur ise bu yükselişin oldukça fazla olduğu görülüyor. Bu nedenle altın fiyatlarındaki ani değişim yatırımcı tarafından daha sık takip edilir hale geldi. Çeyrek altının da ciddi bir ivme kazandığı söylenebilir. 1200 TL'ye kanca atan çeyrek altın, 22 ayar bilezikteki rekor niteliğindeki artışla beraber piyasanın en fazla yükselen altın çeşitleri arasında yerini aldı.

Altın Fiyatları Düşer mi?

Fiyatların ABD'deki enflasyon gelişmesiyle beraber hızlı şekilde yükseldiği görülüyor. Ancak altın fiyatlarına dolaylı olarak ilk müdahalenin 2022 Ocak ayında başlayacağı da iddialar arasında. Fiyatlar bu şekilde kalır mı bilinmez ancak dalgalanma yaşayacağı ihtimali her geçen gün artıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.