GSS Prim Borcu Nasıl Sorgulanır? Genel Sağlık Sigortası Yaptırmak Şart mı?

GSS Prim Borcu Nasıl Sorgulanır? Genel Sağlık Sigortası Yaptırmak Şart mı?

Genel Sağlık Sigortası nedir ve neden önemlidir? Pek çok kişi GSS prim borcu nedeniyle yakınmaktadır. Ancak borçlanmadan önce GSS'nin ne olduğunu bilirseniz rahat edersiniz. Sağlık hizmetlerinden yararlanmak için şart olan bu uygulama, 18 yaşından sonraki vatandaşlar için gerekiyor. Peki kimler GSS başvurusunda bulunmalı?

Genel Sağlık Sigortası, 18 yaşından sonra sigortasız gözüken vatandaşlar için gerekli bir uygulamadır. Eğer aile içerisinde sigortalı bir çalışandan faydalanmıyorsanız veya sigortalı işe sahip değilseniz sizlerin de GSS prim borcunuzu sorgulamanız gerekebilir. 18 yaşını geçtikten sonra üniversite okumayanların da dikkatli bir şekilde araştırması gereken bu konu, büyük öneme sahip.

Genel Sağlık Sigortası Şart mı?

Genel sağlık sigortası yaptırmak şarttır. Eğer belirli koşulları karşılamıyorsanız mutlaka yaptırmalı ve sağlık haklarından belirli bir ücret karşılığında faydalanmalısınız. Aksi takdirde GSS borcu birikecek ve hastane işlemlerinden ekstra ücret alınacaktır. Devletin sunduğu fırsatlardan yararlanabilmek adına da GSS prim borcunu düzenli olarak ödemeniz gerekiyor.

GSS Prim Borcu Sorgulama

Gerekli sorgulama yapabilmek için e-devlet'e giriş yapınız. GSS prim borcunu sorgulamaya yönelik arama yaptıktan sonra gelir testiniz asgari ücretin 1/3'ünden fazla ise prim borcunu ödemek zorunda kalırsınız. Aksi halde ödeme tahsil edilmemektedir. Aktif olarak aylık GSS ödemeleri 107,33 TL'dir.

GSS Başvurusu

Genel Sağlık Sigortası için başvuru yapmak istiyorsanız Sosyal Güvenlik Kurumu'na sizden istenen bazı belgelerle başvuruda bulunmalısınız. Bu tarz talepleri bizzat SGK değerlendirmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.