Her Ay 2354 TL Ödeme Yapılıyor! Bu Şartları Karşılıyorsanız Bir Saniye Durmadan Başvurun!

Her Ay 2354 TL Ödeme Yapılıyor! Bu Şartları Karşılıyorsanız Bir Saniye Durmadan Başvurun!

Aylık olarak verilmekte olan SED ödemeleri, yaşlı aylığı, evde bakım aylığı gibi ödemelerdeki son durumu paylaşıyoruz. Her ay 2354 TL alabilmek için hangi şartı karşılamanız gerekiyor? Devletin sağladığı maddi desteklere ilişkin bilinmeyenlere yer verildi.

Eğer devlet desteklerinden yararlanmak isterseniz yapmanız gereken şey basit. Sizler de rahatlıkla işlem sağlayabilmek adına bir an önce başvuru yapmalısınız. Evde bakım aylığı almak için belirli şartları karşılamak zorundasınız. Öte yandan hangi şartlar karşılanmalı ve toplamda ne kadarlık ödeme yapılıyor? Bakan Derya Yanık'tan gelen açıklamalar dikkat çekti.

2354 TL Hesaba Yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan gelen açıklamada 2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi için evde bakım yardımının 1.798 TL’den 2.354 TL’ye çıkarıldığını kaydetti. Öte yandan SED hizmeti hakkında da konuştu. Çocuklu ailelere verilen ödemelere ilişkin “SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 1.259 TL’den 1.649 TL’ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 1.964 TL’den 2.572 TL’ye çıkarıldı" dedi.

Sosyal Ödemelere Zam

Sosyal ödemelerdeki artışa ilişkin bilgi de veren Bakan Derya Yanık, “Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artırıyoruz. Sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.084 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığı ve engelli yakını aylığı 865 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 1.298 TL’ye, evde bakım yardımı 2.354 TL’ye, Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri de 1.649 TL’ye yükseldi.” dedi. Yakında yeni bir zammın daha gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.