İndirimlerden Sonra Bir Zamda Ayçiçek Yağı Fiyatlarına Geldi! Ayçiçek Yağı Fiyatları Ne Kadar Oldu?

İndirimlerden Sonra Bir Zamda Ayçiçek Yağı Fiyatlarına Geldi! Ayçiçek Yağı Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Gıda alışverişlerinde en çok bütçe yoran kısım Ayçiçek yağı fiyatları yer alıyor. Ayçiçek yağı fiyatlarını düşmesini bekleyen kişiler var. Beklenen indirim haberi gelmişti. Ancak ilerleyen süreç etkileyemeyebilir. Fiyatları etkileyen faktörler neler? Ayçiçek yağı neden pahalı? İlerleyen süreçlerde Ayçiçek yağına neler bekleniyor? Detaylarıyla birlikte haberimizde paylaşımı sağlandı.

Ülkemizde dolar fiyatlarının yükselmesinden dolayı her sektörde fiyat artışları yer aldı. Döviz kurundaki düşüş burada yer alan fiyatların düşmesini beklerken bazı ürünlerde daha fazla artmasına neden oldu. Ayçiçek yağı beklenen kurlarda düşüş yaşanmasını istenen giderlerden biri oldu. Ancak bu durum havada kalacak gibi gözüküyor. Trakya Birlik Başkanı Ayçiçek yağında maliyet artışlarını göstererek durumu açıkladı.

Ayçiçek Yağı Neden Fiyatı Arttı?

Ayçiçek yağında artış maliyet bakımından etkileniyor. 5 litre teneke ambalaj fiyatının 3 katına çıktığını belirtti. Tene fiyatı olarak 15 lira ödendiğini söyledi. Ayrıca Ayçiçek yağının ithal olarak gelmesi de bu durumu büyük oranda etkiliyor. Maliyet bakımından fazla olduğundan dolayı fiyatlar etikete yansımayacak. Durumun ilerleyen zamanlarda ne tür etkileneceği de merak ediliyor.

Ayçiçek yağı ilgili daha fazla zam olur mu göreceğiz. Dolar kurunda düşüklük olursa gene de bu zamlar yerinde olacak gibi gösteriyor. KDV indirimi söylentisi de yer alıyor. Ancak KDV indirimi sonrasında Ayçiçek yağında indirim beklentisi yer alabilir. İlerleyen zamanlarda neler olacak göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.