İŞKUR Kursları ile Günlük 70 TL Ödeme Yapılıyor! Annelere 400 TL Destek!

İŞKUR Kursları ile Günlük 70 TL Ödeme Yapılıyor! Annelere 400 TL Destek!

İŞKUR'un vermiş olduğu istihdam garantili kurslarda vatandaşa günlük para desteği sağlanıyor. 110 TL'ye varan desteklerde annelere 400 TL ödeme de yapılmakta. Sanayi sektörü için 70 TL'yi bulan ödemeler nasıl alınır? İŞKUR para desteği şartları ve harçlık ödemeleri...

İŞKUR, çeşitli sektörlerdeki kurslarla vatandaşların istihdamını üstleniyor. Böylelikle kişi hem meslek sahibi olmak için eğitim alıyor, hem de bunun için kendisine harçlık adı altında ödeme yapılıyor. Kurs harçlığı almanın yolları merak ediliyor. İş sahibi olmak isteyenler bu kurslar aracılığıyla meslek eğitimi alabilirler. Peki hangi sektörlerde günlük kaç TL ödeme yapılmakta? Annelere verilen 400 TL'lik destek şartları...

İŞKUR Kaç TL Para Desteği Veriyor?

İŞKUR, sanayi sektöründe istihdam kurslarına katılanlara günlük 70 TL ödeme yapmaktadır. Eğitim alan kişilerin kurs boyunca günlük ödeme aldığı bilinmekte. Kurs bittikten sonra ise istihdam edilmesi adına çeşitli iş başvurularında bulunuyor. Kurs bitene kadar alınan harçlık ödemeleri ise oldukça önemli.

Herhangi bir istihdam garantisi verilmemiş meslek kurslarında ise günlük ödeme 35 TL olarak belirlendi. Kursiyerler bu ödemeleri gördükleri kurslara göre almakta. Diğerlerine göre daha basit olan ve tercih edilme şansı yüksek olan mesleklerin ödemeleri daha düşük oluyor. Geleneksel sınıfında bulunan meslek kursları için ise 45 TL ödendiği bilinmekte.

İŞKUR Annelere 400 TL Destek Sağlıyor

İŞKUR'un 2-5 yaş arasında çocuğu olan annelere 400 TL destek sağladığı belirtildi. Sanayi sektörünü ilgilendiren meslek kurslarında bu ödeme verilecek. İstihdam garantili kurslardaki ödeme miktarı daha fazla oluyor. Başvurular için İŞKUR'a müracaat edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.