Kıdem Tazminatı Nedir ve Nasıl Alınır? Tazminat İçin En Az Kaç Gün Çalışılmalı?

Kıdem Tazminatı Nedir ve Nasıl Alınır? Tazminat İçin En Az Kaç Gün Çalışılmalı?

Kıdem tazminatı almak istiyorsanız neler yapmalısınız? Hangi durumlarda kıdem tazminatı verilir ve kaç gün çalışma şartı bulunuyor? İşçilerin çalışma haklarını güvence altına alan ve onlara yüksek ödeme fırsatı sunan tazminatla ilgili konuşacağız. İşte kıdem tazminatı almak için işçiden beklenen şartlar...

Kıdem tazminatı, işçiler için büyük bir öneme sahip. Çünkü onların iş yerlerinde çalışabilmesi için bir güvence kaynağı görevi görüyor. Haliyle çalışanlar, belirli bir süre çalıştıktan sonra nedensiz yere işten atılmaları zor hale gelecek. Atılmaları halinde tazminat alacakları için oradaki çalışma hayatlarına kendi istekleri doğrultusunda devam edecekler.

En Az 365 Gün Çalışılmalı

Kıdem tazminatı almaya hak kazanan kişilerin en az 365 gün çalıştığına dikkat etmelisiniz. Bu sayede iş sahiplerinin kişiyi işten çıkarma konusunda bir kez daha düşüneceği ve çıkarmaları dahilinde ödeme yapacağını unutmayınız. Ancak belirli koşullar dışında ödeme yapılmamaktadır. Eğer şirket kurallarına ve genel iş ahlakına ters düşen durumlar yaşanırsa tazminat ödemesi yapılmaz.

Kıdem Tazminatı Alma Şartları

İş yerinden ayrılığı sonrası kıdem tazminatı almak isteyen kişiler bu şartlara dikkat etmeli. Öncelikle en az 365 gün çalışılması gerektiğinden bahsetmiştik. 1 yıllık çalışmanın haricinde emeklilik elde etmemesi gerekiyor. Ayrıca evleneceği için işten ayrılacağını belirtmesi kıdem tazminatını alamayacağı anlamına gelir. İşten gönderilme nedeni iş ahlakına ters olmamalı. Yani ahlak dışı bir hareket yaptığı için işten atılıyorsa o kişinin tazminat alması mümkün değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.