Kiralık Ev Fiyatları Ateş Pahası Oldu! Konut Fiyatları Neden Bu Kadar Arttı?

Kiralık Ev Fiyatları Ateş Pahası Oldu! Konut Fiyatları Neden Bu Kadar Arttı?

Kiralık ev fiyatlarındaki rekor artış dikkat çekiyor. Kadıköy Fikirtepe'de dahi %150'lik artış yaşandı. Üniversiteli öğrenciler ev bulmakta sıkıntı çekiyor. Tam da bu noktada insanlar ne yapacağını bilemez hale geldi. Kiralık evler neden bu kadar yükseldi? Ev fiyatlarındaki artışın nedenleri ortaya çıktı.

Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlamasından sonra kira fiyatlarında şaşırtıcı bir artış yaşandığı görüldü. Onun öncesinde de pek çok evin hızlı bir şekilde değer kazanması dikkatlerden kaçmadı. Kiralık ev fiyatları beklentilerin de üstüne arttı. Bazı evlerin 3 kat değer kazandığı görüldü. En düşük artış yaşayan evin dahi %40 artışla kiraya verilmesi herkesi şaşırttı. Peki kiralık ev fiyatları neden bu kadar çok yükseldi?

Kiralık Ev Fiyatlarındaki Artışın Nedeni

Kiralık eve çıkmak isteyen pek çok üniversiteli genç isyan ediyor. Yeni evlenen çiftler de ev bulmakta sıkıntı çekerken, bir yandan da gözler kira artışının sebebinde. Pandemiden ötürü uzun süredir ev kiralamayan pek çok kişi, çözümü kira zammında buldu. Ayrıca konut üretiminin bu kadar azalması ancak kira taleplerinin daha da artması nedeniyle fiyatlarda zamma gidildi.

Kira Fiyatları Düşecek mi?

Kira fiyatlarının düşmesi gibi bir ihtimal şu an için söz konusu değil. Genel olarak fiyatların artış ivmesi azalabilir diyebiliriz. Ancak kira fiyatları düşer mi bilinmiyor. Araba fiyatlarında olduğu gibi aynı kaderi kiralık evler de yaşayacak. Konut fiyatlarının bu denli artması herkesi harekete geçirdi.

İnternetgundem.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.