Malulen Emekli Maaşı Almanın Şartları Nedir? Herkes Bu Detayı Karıştırıyor

Malulen Emekli Maaşı Almanın Şartları Nedir? Herkes Bu Detayı Karıştırıyor

Ahmet Kıvanç'ın yazısında malul emekli aylığının şartlarına değinildi. Öyle ki güncel olarak malulen emeklilik için hangi şartlar karşılanmalıdır? Son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken bu gelişme neticesinde malulen emekli maaşına değiniyoruz.

Malulen emekli maaşı alabilmek adına hangi şartların karşılanması gerektiği genel olarak karıştırılmaktadır. Bu noktada bizleri başka nelerin beklediği yanıt bulacak. Son zamanlarda dikkat çeken malul aylığına dair neler bilmekteyiz? Güncel bilgileri paylaşırken bir yandan da merak edilen soruları yanıtlayacağız. Çünkü bu maaşı kimlerin alabileceği ile ilgili çok soru sorulmakta.

Ahmet Kıvanç Açıkladı!

Habertürk kaynaklı haberde, Ahmet Kıvanç'ın malul aylığı şartlarıyla ilgili yaptığı açıklama ve yanlış bilinenleri düzelttiği ifadeler dikkat çekti. Öyle ki açıklamasında malul aylığına yönelik çeşitli şartlar ilgi ile karşılandı:

  • Ağır hastalık teşhisi konulanlara belli süreyle malullük aylığı bağlanabilmesi için en az 10 yıl sigortalı olma ve 1800 gün prim ödeme koşulu aranıyor.
  • Geçici malül aylığının kalıcı hale getirilebilmesi için hastalık dolayısıyla çalışma gücünde en az yüzde 60 oranında kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporu gerekiyor.
  • Başkasının bakımına muhtaç durumundaki hastalarda on yıllık sigortalılık süresine bakılmıyor. Ancak, onlarda da en az 1800 gün prim ödeme şartı aranıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.