SGK Milyonlarca İnsanı Uyardı! Emeklilik Bekleyenler Prim Borcu Olanlar Dikkat..

SGK Milyonlarca İnsanı Uyardı! Emeklilik Bekleyenler Prim Borcu Olanlar Dikkat..

SGK milyonlarca insanı uyardı. Yaptığı uyarı ile birlikte sigorta prim borcu olan emeklilik adaylarına seslendi. Peki ya bu konuda ne yapılması gerekiyor? İşte güncel gelişmelerle birlikte merak edilenler haberimizde yerini alacak. SGK'nın uyarısı büyük ses getirecek.

SGK, sigorta prim borcu olanları uyardı. Öte yandan emeklilik hayali kuranlar için önemli bir detaydan söz edeceğiz. Sigorta prim borçlanması ile nasıl erken emekli olunur ondan da söz edeceğiz. Böylelikle 2022 yılında dahi emekli olmak mümkün hale gelecek. Erkek ve kadınlar için çeşitli değişkenler yer alıyor.

Prim Borçlanması Nedir?

Kadınlarda sigorta prim borçlanması ile birlikte 6 yıl erkenden emekli olmak mümkündür. Her çocuk başına 2 yıldan olmak üzere toplamda üç çocuğa kadar sigorta prim borçlanması yapabilirsiniz. Sigorta prim borcunuzu toplu şekilde ödemeniz halinde emeklilik süreciniz hızlanacaktır.

Erkeklerde prim borçlanması ise askerlik süresi olarak değişiyor. Dolayısıyla askerlik yapılan sürenin primi borçlanarak toplu şekilde ödendiği takdirde de erkeklerin erken emeklilik hakkı elde ettiği bilinmekte. Bu şekilde birkaç tane daha sigorta prim borçlanması bulunmakta. Dolayısıyla erken emeklilik isteyenlerin ilk başvurduğu yöntem sigorta prim borçlanması oluyor. Sizler de borçlanma ile yıllar öncesinden emeklilik fırsatını yakalayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.