SSK ve Bağ-kur Emeklilerine Müjde! Maaşlara Ek Zam Geliyor..

SSK ve Bağ-kur Emeklilerine Müjde! Maaşlara Ek Zam Geliyor..

SSK ve bağ-kur emeklilerine güzel haber! Ocak 2024 zammının ardından, 15 milyon emekliye ek ödeme ve maaş farkı müjdesi geldi. Detaylar haberimizde..

Yeni yılın başlamasıyla birlikte milyonlarca emekli, ocak ayı zammını merakla bekliyordu. Ancak Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 3 Ocak tarihinde açıkladığı enflasyon rakamları, emeklileri hayal kırıklığına uğratmıştı. SSK ve bağ-kur emeklileri için bu durumu düzeltmek adına yeni bir müjde geldi. İşte detaylar:

Emekli Maaşlarına Ek Ödeme ve Maaş Farkı Geliyor: 15 milyon emekli vatandaş, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre ocak ayı zammını almıştı. Ancak SSK ve bağ-kur emeklileri için maaş zammı memur emeklilerine göre daha düşük kalmıştı. Bu durumu düzeltmek adına, emekli maaşlarına ek ödeme ve maaş farkı yapılacağı müjdesi geldi.

Zam Oranları:

  • SSK ve bağ-kur emeklilerine verilen zam oranı %37,57.
  • Memur emeklilerine verilen zam oranı ise %49,25.

Ek 9 Aylık Büyüme Farkı ve Maaş Farkı: Emeklilere yapılacak olan ek ödeme ve maaş farkı, 2023'ün 9 aylık büyüme ortalaması olan %4,7'ye göre belirlenecek. Bu büyüme rakamının emekli maaşlarına yansıması bekleniyor. Bu kapsamda, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda emeklilere ek ödeme yapılacak.

En Düşük Emekli Aylığı 11.000 TL'ye Yükselebilir: 2023'ün 9 aylık büyüme ortalamasının emekli maaşlarına etkisi değerlendirilir ve bu konuda bir karar alınırsa, en düşük emekli aylığı 11.000 TL'ye yükselebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talimatı ve Hazırlıklar: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ek zam için çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na talimat vermişti. Yapılan çalışmalar halen devam ediyor. Tamamlanacak olan bu çalışmanın ardından emeklilere ek zam konusu, 16 Ocak tarihine kadar gündeme gelecek ve meclis açılana kadar netlik kazanacak.

Emekliler Seyyanen Zam Talebinde Bulunuyor: SSK ve bağ-kur emeklileri, temmuz ayında yapılan zamların yetersiz olduğunu düşünerek seyyanen zam taleplerini dile getiriyor. Memur ve memur emeklilerine yapılan 8000 TL'lik ek zamın emeklilere de yapılması için talepler artıyor. Seyyanen zam talepleri, yapılacak ilk kabine toplantısının ardından netlik kazanacak.

Emekli vatandaşlar, ocak ayı zammının ardından gelen ek ödeme ve maaş farkı müjdesiyle birlikte mali durumlarını daha iyi bir noktaya taşıma umudunu taşıyor. Detaylı bilgiler ve gelişmeler için takipte kalın!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.