2022 Yılı Doktor Maaşları Ne Kadar? Asistan Doktor Maaşları Tam Liste

2022 Yılı Doktor Maaşları Ne Kadar? Asistan Doktor Maaşları Tam Liste

2022 yılı itibariyle doktor maaşlarına ilişkin güncel bilgiler paylaşıldı. Devlet ve özelde alınan maaşlar değişkenlik göstermekte. Peki devlette doktor ücretleri ne kadar? Asistan, pratisyen ve uzman doktorların maaşları oldukça farklı. İşte doktorlarla ilgili son dakika gelişmeler haberimizde yer alacak.

Doktor maaşlarına ilişkin güncel gelişmeler yaşandı. Pek çok kişi Tıp bölümünde okuduğu ve birkaç yıl içerisinde uzmanlık sınavına hazırlanacağı için güncel doktor maaşını merak ediyor. Özel veya devlette çalışacak kişilerin alacağı maaşlara ve ortalama durumlara değineceğiz. 2022 yılı itibariyle güncel doktor maaşları haberimizde yer alıyor. Doktorlar kamuda yüksek maaş alan meslekler arasında dikkat çekmekte. Ancak aynı şekilde de büyük fedakarlıklar yaparak mücadele veriyorlar. Pandemi dönemindeki performanslarından ötürü sağlıkçılara yeni zammın yapılacağı belirtilmekte.

DOKTOR MAAŞLARI 2022

  • 1. derece Asistan Doktor:11,365 TL
  • 1. derece Pratisyen Doktor:11,358 TL
  • 1. derece Uzman Doktor: 11,986

Devlette doktor maaşları bu şekilde olsa da çeşitli özel hastanelerde durum daha farklı olabiliyor. Haliyle kendi kliniği olan veya özel hastanelere katılan doktorların maaşları değişkenlik göstermekte. Ancak devletteki doktorların derece sistemi veya hastanede baş hekim olup olmamasıyla bağlantılı şekilde değişebilir. Doktor maaşlarına ilişkin güncel bilgiler verilecek. 2022 yılı maaşlara yeni bir zam gelecek mi merak edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.