Hamileler Aşı Olmalı mı? Uzmanlar Aşılama Hakkında Uyarılar Yaptı

Hamileler Aşı Olmalı mı? Uzmanlar Aşılama Hakkında Uyarılar Yaptı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, tüm dünyada etkisinin sürdürmeye devam ediyor. Bununla birlikte hamilelerin aşı olup olmayacağı da merak söz konusu oldu. Uzmanlar aşılama hakkında açıklama yaptı. İşte haberin detayları…

Son günlerde koronavirüse yakalanan anne adayları ile alakalı acı haberlerin gelmesi ile birlikte uzmanlar açıklama yaptı. Uzman doktorlar hamilelerin aşı olması gerektiğini söyledi. Son dönemde aşısız anne adaylarının koronavirüse yakalandığını söyleyen uzmanlar, bundan dolayı annelerin hayatını kaybettiğini de açıkladı. Anne adaylarının aşı olma konusunda hassasiyet göstermesi gerektiği söyleniyor.

Hamilerin aşı olması daha önemli!

Hamilerin aşı olması daha önemli! Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Yoğun Bakım Kliniği Şefi Prof. Dr. İsmail Cinel, yoğun bakımda yaşanan acı olayları açıkladı. Cinel, 20 gündür yoğun bakımın hamilelerle dolduğunu ve hamilelerin aşı olmasının iki kat önemli olduğunu belirtti. Üzücü tablolar ile karşılaştıklarını söyleyerek bazen bebeği kurtarıp anneyi kurtaramadıkları zamanların olduğunu hatta her ikisini birden kaybettikleri durumlarla da karşılaştıklarını aktardı. Bu durumda bebeği kurtardıkları takdirde bebeğin annesiz kaldığını o yüzden iki canın birden kaybettiklerini belirten Cinel, herkesin aşı olması gerektiğini söyledi.

Aşılama bebeği etkiliyor mu?

Aşılama bebeği etkiliyor mu? Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke, anne adaylarının aşı olması gerektiğini söyleyerek bu durumun hassasiyet içerdiğini belirtti. Ölüm oranlarının hamilelerde daha yüksek olduğunu söyleyen Karateke, hamile kadınlara aşı olmamayı öneren hekimleri kınadıklarını bu davranışın toplumsal bir hata olduğunu belirtti. Koronavirüs nedeniyle yoğun bakıma gitme ve ölüm oranlarının yükselmesi ile birlikte bunun aşılama uygulamasından geçmeyen kişiler olduğu da söyleniyor. Ayrıca koronavirüs aşılarının bebeği olumsuz etkilemediğini söyleyen uzmanlar, çok hassas olan hamilelerin ise ikinci doz aşıyı 3 ay sonra yaptırması öneriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.