Hangi Fondöten Cilt Tipinize Göre Daha Uygun? Cildinize Göre Fondöten Seçimi

Hangi Fondöten Cilt Tipinize Göre Daha Uygun? Cildinize Göre Fondöten Seçimi

Fondötenler, günlük hayatta fazlasıyla ihtiyaç duyduğumuz makyaj ürünleri arasında. Peki cilt tipinize göre fondöten seçmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Cildinizin yapısı fondöten seçiminizi etkileyecektir. Su bazlı, mat görünümlü, parfümlü ve daha pek çok türde olan fondötenleri cilt tipinize göre kıyaslıyoruz.

Makyajın vazgeçilmez ürünlerinden biri olan fondöten, gün içerisinde istediğimiz görüntüyü elde etmemize yarıyor. Eğer yüzünüzde gözükmesini istemediğiniz bir görüntü var ise bunu yok etmek fondöten ile mümkün hale geliyor. Elbette doğru kullanımda güzel bir imaj ortaya çıkarabilirsiniz. Onun haricinde işleri elinize yüzünüze bulaştırma riskiniz de bulunuyor. Doğru fondöten nasıl seçilir? Cilt tipinize uygun bir şekilde fondöten seçimi yapmak için ihtiyacınız olan bilgileri paylaşacağız.

Yağlı Ciltlerde Fondöten

Yağlı bir cildiniz var ise genel olarak yağ nem dengesini sağlamakla uğraşırsınız. Geniş gözenekler de fondöten seçiminizi önemli ölçüde etkileyecektir. Yağlı ciltlerin su bazlı fondöten tercihine dikkat etmesi gerekiyor. Ayrıca pudra özelliği de çeşitli parlama riskine karşı önlem niteliğindedir.

kuru-ciltlerde-fondoten-002.jpg

Hassas Ciltlerde Fondöten

Eğer cildiniz hassas ise gün içerisinde yeteri kadar etkisini hissediyorsunuzdur. Fondöten kullanımının olumsuz sonuçlarıyla karşılaşmamak için mutlaka doğru fondöteni seçin. Alacağınız fondötenin ekstra özellikli olması önemlidir. Parlaklık sağlayan veya ekstra kokuya sahip olanları tercih etmeyiniz. Nemli olması da sizin için avantaj sağlayacaktır.

fotolia-73267683-l-2220x1110-1-e1601834545685-001.jpg

Kuru Ciltlerde Fondöten

Kuru ciltler, genel olarak neme muhtaçtır. Bu nedenle fondöteninizin nemlendirici özelliğine sahip olması güzel etki sağlar. Ayrıca nemlendirici de kullanabilirsiniz. Mat görünüm veren fondötenler kuru ciltler için uygun değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.