Mu Varyantı Türkiye’de Kaç Kişide Görüldü? Bakan Koca Vatandaşları Uyardı!

Mu Varyantı Türkiye’de Kaç Kişide Görüldü? Bakan Koca Vatandaşları Uyardı!

Son zamanlarda yeni ortaya çıkan Mu varyantı hakkında meraklı arayışlar devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalar yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mu varyantının Türkiye'de 2 kişide görüldüğünü duyurdu. İşte tüm detaylar...

Kolombiya'da tespit edilen Mu varyantı yeni tip koronavirüs olarak anılıyor. Bunun dışında daha önceki varyantları göre mu varyantı farklı bir özellik de taşıyor. Bunun dışında Mu varyantı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yakından izlenmesi gereken bir varyant olarak gündeme geldi. Yapılan araştırmalara göre DSÖ bu varyantın aşılara daha dirençli olduğunu açıkladı. Bundan dolayı da insanların bu mutasyona yakalanmamak için aşı olması gerektiğini söyleyen DSÖ, Alfa, Beta ve Delta varyantlarının kaygı verici varyantlar kategorisine aldı.

Türkiye’de 2 kişide görüldü!

Türkiye'de 2 kişide görülen mu varyantı diğer varyantlar da olduğu gibi öksürük, ateş yüksekliği, koku tat almada değişiklik şeklinde kendini gösteriyor. Bunun dışında Bakan Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken bu varyantı hakkında da açıklamalar yaptı. Koca, Kolombiya'da tespit edilen Mu varyantın Türkiye'de 2 kişide görüldüğünü duyurdu. Bunun haricinde açıklamalarına devam eden Koca, bu varyant ile ilgili tedbirlerin gündemde olmadığını fakat iki kişinin incelemeye alındığını belirtti.

Ayrıca koronavirüs hastalarında Türkiye'de ağırlıklı olarak Delta varyantın etkili olduğunu dile getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mu varyantının Türkiye'de 2 kişide görüldüğünü ve bu iki kişinin de İstanbul'da olduğunu ayrıca Mu varyantının tespit edildiği kişilerin ise aşılı olmadığını ifade etti. Bundan dolayı mu varyantın normalde daha ağır şekilde seyrettiğini söyleyen Bakan Koca, 2 vatandaşın şu an böyle bir durumda olmadığını da açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.