Okullar Hafta Sonu da Açık Olacak! Bakanlık, Okullara Karşı Alınacak Koronavirüs Önlemlerini Açıkladı

Okullar Hafta Sonu da Açık Olacak! Bakanlık, Okullara Karşı Alınacak Koronavirüs Önlemlerini Açıkladı

Yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, alınan önlemleri açıkladı. Maske ve sosyal mesafe kuralının ardından Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı yeni önlemleri gündeme getirdi. İşte haberin tüm detayları...

Yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından sınıf mevcutlarının azaltılması için Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Millî Eğitim Bakanlığı sınıf mevcudunun azaltmak için hafta sonu eğitimin gündemde olduğunu söyledi. Fakat karar alma yetkisi ise İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geçti. Bunun ardından Sağlık Bakanlığı ve İl Müdürlükleri de koronavirüs için yeni tedbirlerin gündemde olduğunu ifade etti.

Vaka sayılarına oranla okullarda yeni tedbirler masada

Vaka sayılarına oranla okullarda yeni tedbirler masada. Pandemiden dolayı vaka sayılarının artmasının ardından okullarda yüz yüze eğitimi geçerken her aşamada yeni kararların alınması gündeme geldi. Yapılan araştırmalara göre Bakanlık Kurulu, koronavirüs vakaların artmasının ardından okullarda yeni tedbirlerin alınmasını gerektiğini belirtti. 58 bin okul ve 18 milyon lise olmasının ardından öğrencilerin tedbirli bir ortamda okullarına gidebilmesi için acil durum toplantıları düzenlendi.

Sınıf kontenjanını azalmak için bakanlık harekete geçti

Sınıf kontenjanını azalmak için bakanlık harekete geçti. Bunun neticesinde Türkiye'de sınıf ortalamasının düşürüleceği gündemde olurken bazı sınıfların 40 öğrenci ile ders gördüğü ortaya çıktı. Koronavirüs pandemisinden dolayı vaka sayılarının artması ile birlikte Millî Eğitim Bakanlığı'nın il müdürlükleri harekete geçti.

Yeni önlemlerin gündemde olması ile birlikte pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu yeni bir karar alarak sınıf mevcudunun azaltılabileceğini belirtti. Bunun ardından bakanlık, sınıf mevcudunun ikiye bölüneceğine dair konuyu ve bazı sınıfların hafta sonu okulda ders göreceği konusundaki kararı masaya yatırılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.