Selçuk Yöntem Bir Fotoğrafla 150 bin TL Kazandı!

Selçuk Yöntem Bir Fotoğrafla 150 bin TL Kazandı!

Selçuk Yöntem'in tost yerken çekilen fotoğrafı sosyal medyada gündem olmuştu. Yıllar sonra ortaya çıkan detayda kafe sahibinin izinsiz şekilde fotoğrafı kullandığı ortaya çıktı. Selçuk Yöntem'in açtığı dava sonuçlandı ve oyuncuya maddi manevi olarak toplamda 150 bin TL tazminat ödenecek. Davaya ve fotoğrafa ilişkin gelişmeler...

Başarılı oyuncu Selçuk Yöntem, kafede tost yerken yetkilinin kendi fotoğrafını çekip daha sonra bunu yayınlamasından ötürü davacı olmuştu. Tost yerken ki fotoğrafını kullanarak kafeye sürekli olarak geliyormuş gibi algı yapıldığı öne sürüldü. Üstelik sosyal medyada da sıklıkla kullanılan bu fotoğraf, kimi zaman alay konusu da oldu. Maddi manevi tazminat davası açan ünlü oyuncu, davayı kazandı. Peki o fotoğraf nerelerde kullanıldı?

Davada Haklı Bulundu

Selçuk Yöntem'in fotoğrafları izinsiz şekilde kullanıldığı için kafe sahibi Selçuk Yöntem'e 100 bin maddi 50 bin TL ise manevi tazminat ödeyecek. Toplamda 150 bin TL'lik davanın sona ermesiyle beraber sosyal medya yine çalkalandı. Pek çok kişi bu fotoğraftan haberdardı ancak izinsiz şekilde yayıldığını bilmiyordu.

oyuncu-selcuk-yontem-tost-davasindan-150-bin-lira-tazminat-kazandi-1632301944-9076.jpg

Selçuk Yöntem'den Prim Yapılıyordu

Selçuk Yöntem'in adı ve fotoğrafı kullanılarak söz konusu kafenin reklamı yapılmaktaydı. Ayrıca sosyal medyada uzun süre bu fotoğrafın espri malzemesi olarak kullanıldığı da görüldü. Gençler arasında etkileşime neden olmuştu. Manevi tazminatın tutarı en çok da bu yüzden 50 bin TL olarak kayıtlara geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.