SGK Emekliye Yeni Zam Yapacak! Ek Zam ile Emekliye 1200 TL Ödeme Müjdesi Geliyor

SGK Emekliye Yeni Zam Yapacak! Ek Zam ile Emekliye 1200 TL Ödeme Müjdesi Geliyor

Emekliler, bayram ikramiyesiyle beraber ek zam müjdesini yaşayacak. 1200 TL'yi bulan ek zam kimleri kapsıyor? Emekli vatandaşlar enflasyon zammıyla beraber yeni maaşlarını çekmişti. Ancak şimdi yeni bir zammın daha yolda olduğu açıklandı. İşte yeni emekli maaşına ilişkin detaylar...

SGK'dan verilen haber ile emeklilerin yüzü bir kez daha gülecek. Geçtiğimiz günlerde verilen bayram ikramiyesi neticesinde emekliler önemli bir kazanç elde etmişti. İki bayramda da ikramiye almalarının yanı sıra ek zamla ilgili bazı gelişmeler yaşandı. Peki 1200 TL'lik emekli ek zammı ne zaman hayata geçecek? Bayram ikramiyesiyle  beraber mutlu olan emeklilere bir yeni sürpriz daha geliyor.

Emekliye Ek Zam Verilecek!

Emeklilerin ek zam alabilmesi için gerekli çalışmanın başlatıldığı ifade edildi. Özellikle de Temmuz ayında verilen enflasyon zammından sonra ikramiye ödemesi de emekliye ilaç gibi gelmişti. Ek zamla beraber iyice gelirine gelir katacak olan emekli vatandaşların ödemelerini ne zaman alacağı merak konusu haline geldi.

Emeklilere Yeni Zam Yolda!

Emekli vatandaşlar, yeni zam müjdesinin ardından ne kadar ödeme alacaklarını merak ediyor. Mevcut maaşlarının üstüne 1200 TL'lik ek zam gelme ihtimali bulunmakta. Konuyla ilgili SGK'dan resmi bir açıklama beklenmekte. Çünkü bu tarz bir maaş zammının gelmesi durumunda emekli ikinci defa bayram yapabilir. Bir sonraki enflasyon zammı için sene sonunun beklenmesi gerekiyor. 6 ayda bir yapılan enflasyon zammının yanı sıra ek zammın ne zaman uygulanacağı merak edildi. Ek ödeme sınırındaki artış sonrası da 1554 TL yerine 1686 TL'lik ödeme yapılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.