TRT İzmir Marşı'nı Sansürledi Mi? İşte O Beklenen Açıklama..

TRT İzmir Marşı'nı Sansürledi Mi? İşte O Beklenen Açıklama..

Geçtiğimiz akşam TRT 1 ekranlarında yayınlanan Milli Voleybol Takımımızın maçını tüm Türkiye beraber izledi. Milli Takımımızın maçı kazanmasının ardından hep bir ağızdan haykırdığı İzmir Marşı'nı TRT sansürledi mi? İşte merakla beklenen o açıklama..

Geçtiğimiz gün TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve merakla beklenen, tüm Türkiye'nin büyük bir heyecanla izlediği Milli Voleybol Takımımızın maçını kazanmamızın ardından hep bir ağızdan İzmir Marşı söylendi. Milli Takımızın İzmir Marşı'nı haykırırken yayının kesilmesine TRT'den beklenen açıklama geldi.

TRT 1, İzmir Marşı'nı sansürledi mi ?

Bu iddialara TRT 1'in en yetkili isminden cevap geldi. 

Açıklamada da ;

 “2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde oynanan Türkiye – Polonya maçını TRT1’de milyonlarca kişi izledi. Büyük bir başarı gösteren millilerimizi kutluyorum. Bu başarıya TRT’nin İzmir Marşı’nı sansürlediği şeklinde mesnetsiz iddialarla, hatta bilinçli bir körlükle gölge düşürmeye çalışanları kınıyorum.

1. Türkiye-Polonya maçı Bulgaristan’da oynandığı için bu maçın resmi yayıncısı olarak Bulgaristan’daki yayın kuruluşundan verilen görüntüler TRT’ye iletilmiş ve herhangi bir kesintiye uğramadan TRT ekranlarına yansıtılmıştır.

2. Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın yayın formatı gereği her maç sonrası olduğu gibi Türkiye – Polonya maçı sonrasında da yayıncı kuruluş ekrana maça ilişkin detaylı grafikleri yansıtmıştır. Grafiklerin ekrana getirilmesi sırasında İzmir Marşı da alt ses olarak ekrana yansımıştır.

TRT’yi sansürcülükle suçlayıp, haksız ithamda bulunanların büyük bir kısmı yayıncılık dünyasında yer almakta ve bu görüntülerin Bulgaristan yayıncı kuruluşundan geldiğini adı gibi bilmektedir. Eğer çalıştığı alanla ilgili bir cahillik söz konusu değilse, bu tavır kutuplaşmadan beslenen habis bir ruha işaret etmektedir. Toplumun sinir uçları ile oynayarak, sosyal medyada etkileşim hevesine hapsolmanın kimseye faydası yoktur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerlerimiz hepimizin ortak paydasıdır ve kimsenin tekelinde değildir. Millilerimizin başarılarını TRT ekranlarından yayınlamaya ve hep birlikte ortak sevinç paydasında buluşmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.