Uzmanlar Uyardı! Obezite Oranı Artıyor! Teknoloji İnsanlığı Obeziteye Sürüklüyor!

Uzmanlar Uyardı! Obezite Oranı Artıyor! Teknoloji İnsanlığı Obeziteye Sürüklüyor!

Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yapılan bir araştırmaya göre mart ayından kasım ayına kadar çocuklardaki vücut kitle indeksinin değişti ortaya çıktı. Koronavirüs pandemisinden dolayı teknoloji sebebiyle azalan hareket süresi de bir hayli değişti. İşte ayrıntılar…

Koronavirüs pandemisinden dolayı çalışma biçimlerinin azalmış olmasından dolayı dünya genelinde obezite sorunu da karşımıza çıktı. Uzaktan eğitim sistemine geçilmesi ile birlikte yetişkinler ve çocuklar bilgisayar başına geçti. Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre mart ayından kasım ayına kadar çocuklardaki vücut kitle indeksinin iki katına çıktı ortaya çıktı. Ayrıca 2 ila 19 yaş arasındaki çocukların vücut kitle endeksi değişerek düşük kilolu çocuklar hariç tüm çocukların pandemi sırasında kilo aldığı da tespit edildi.

Uzmanlar yanlış beslenme hakkında uyarılarda bulundu

Uzmanlar yanlış beslenme hakkında uyarılarda bulundu. Türkiye'de Obezite ile Mücadele Yöntemleri ve Önlemleri Komisyonu bir rapor hazırlayarak her 3 kişiden bir kişinin obez olduğunu belirtti. Bu sorunun tek rolü ise teknoloji oldu. Yüksek kalorili besinler tüketen çocuklar temel ihtiyaçlarını karşılamalarına rağmen aşırı yemek tüketiminden dolayı yanlış beslenmeye de devam ediyor. Uzmanlar, çocukların ve yetişkinlerin dikkatli beslenmesi gerektiğini söyleyerek uyarılarda bulundu.

Teknoloji, insanların hareket alanını kısıtlıyor!

Teknoloji, insanların hareket alanını kısıtlıyor! Giderek daha az hareket eden insanlar, fazla kalori içeren besinler tüketiyor. Televizyon, akıllı cep telefonları, tablet, bilgisayar, arabalar, asansörler ve uzaktan kumandalar gibi yaşama giren teknolojik aletler hareket sürecini de kısıtlıyor. Bundan dolayı uzmanlar, hayatı kolaylaştıran fiziksel aktivitelerin azalmasına neden olan bu etkenlerden uzak durulması gerektiğini söyleyerek yetişkinleri ve çocukları uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.