Vatandaş Bıktı! Yine zam üstüne zam geldi

Vatandaş Bıktı! Yine zam üstüne zam geldi

Vatandaşı çileden çıkaran zamlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Okulların açılmasını fırsat bulan firmalar zam üstüne zam yaptı. Son dönemde özellikle gıda, kira ve ikinci el araç fiyatlarında yaşanan fahiş zamlar Türkiye’nin gündemindeki yerini korurken bu absürt zamların sadece bunlarla sınırlı kalmadığı ortaya çıktı

Haber7'nin Haberine göre: Vatandaşın büyük tepkisine neden olan zamlardan vatandaşın en temel ihtiyacı olan giyim ve ayakkabı da etkilendi. Kur saldırısı ve pandemi bahanesiyle yapılan zamlarla el yakan hale gelen giyim ve ayakkabıya bu fiyatlarında üstüne yeni zamlar eklendi.

 Ayakkabı fiyatlarında yaşanan fahiş zamlarla ilgili yaptığımız araştırmada adeta dudak uçuklatan rakamlarla karşılaştık.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Ağustos ayı enflasyon rakamlarına göre giyim ve ayakkabıda artış yüzde 7,47 olarak açıklanırken son dönemde yapılan ani zamlar pes dedirtti.

ZAM YAĞMURUNA TUTTULAR

Fırsatçılar okulların tekrar yüz yüze eğitime başlamasıyla velilerin yapacağı alışverişi de fırsat bilerek Eylül ayında ürünleri adeta zam yağmuruna tuttu. Şu anda giyim ve ayakkabıda zam yüzde 45’i aşmış durumda.

Yaptığımız araştırmada 2020 Aralık ayında yani 18 ay önce alınan bir kadın botunun indirimli fiyatı 309 TL iken bugün aynı ayakkabının yine indirimli satış fiyatı 449 TL’ye çıkmış durumda. Buda yüzde 45’lik bir zam anlamına geliyor.
Aralık 2020'de 309 TL'den satılan ayakkabının bugünkü fiyatı 449 TL'ye çıkmış durumda

YÜZDE YÜZ ZAMLANAN ÜRÜN VAR

Yine farklı model ve markalar üzerinden yaptığımız araştırmada Mart 2021’de alınan bir spor ayakkabının fiyatı 599 TL iken aynı ayakkabı bugün 1,199 TL’yi bulan fiyat etiketleriyle satılıyor. Bu ayakkabıya gelen zam ise yüzde 100’ü bulmuş durumda. Ayakkabının sözde indirimli fiyatı ise 799 TL’den satılıyor. Bu haliyle ise zam oranı yüzde 33.

 

OKUL KIYAFETLERİNDE YÜZDE 30 ZAM

Okulların tekrar yüz yüze eğitime başlamasıyla beraber milyonlarca öğrenci için bir Eylül ayında zorunlu bir alışveriş dönemi de başlamış oldu. Fahiş zamlardan etkilenen okul kıyafetlerinde yapılan zamlar ise yüzde 30’u buldu. Geçtiğimiz yıl 50-55 TL’den satılan bir Tshirt bu yıl 70 TL’den satılır oldu.

Kaynak: haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.