2022 Doğum ve Süt İzni Kaç Gün Olarak Belirlendi! Tam Hesaplama Ekranı

2022 Doğum ve Süt İzni Kaç Gün Olarak Belirlendi! Tam Hesaplama Ekranı

2022 yılı güncel süt izni günü merak ediliyor. Çalışan kadınların hamile olması durumunda ne kadar süt izni hakkı kullanabilirler araştırılmakta. Üstelik anne adaylarının bu yıla dair güncel bilgileri merak ettiği görüldü. İşte hamile kadınlara verilen süt iznine dair bilinmeyenler ve çok daha fazlası...

Hamile olan kadınların merak ettiği süt izni süresine ilişkin yanıt verildi. 2022 yılında anne adaylarının ve hamile kadınlarına devlet tarafından güvence sağlanarak verilen süt izni süresi ne kadardır? Bunun yasal olarak bir karşılığı bulunuyor. Bu yıl geçerli olan güncel bilgilere göre yasal izin süresi ikiye ayrılmakta.

Süt İzni Süresi Kaç Gün?

Yasal olarak süt izni süresi 16 haftadan oluşuyor. 8 hafta doğum öncesi ve 8 hafta doğum sonrası olarak ikiye ayrıldığını belirtebiliriz. Sürelere dikkat edilmesi gerekmekte. Çalıştığınız yerden izin alma hakkınız bulunmaktadır. Dolayısıyla size izin verilmeme gibi bir durum söz konusu değildir.

Süt İzni Ne Zaman Başlar?

Tekil çocuğa hamile olanlarda süt izni 32. haftadan itibaren başlamaktadır. Ancak ikiz veya üçüz çocuğa hamile olanlar 30. haftadan sonra doğum iznini kullanmaya başlayabilir. Bu sene hamile kalan pek çok kadın çalışan bu soruyu aratacak. Dolayısıyla resmi süt izninin ne kadar olduğu büyük öneme sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.