Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? Zeytin Yaprağı Çayının Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? Zeytin Yaprağı Çayının Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Zeytin yaprağı çayı, bitkisel çaylar arasında büyük rağbet görüyor. Peki bu çay nasıl yapılır? Zeytin yaprağı çayı yapılırken faydaları ve zararlarını bilmekte fayda var. Çünkü kullanımı size uygun değilse sağlık sorunlarıyla yüzleşebilirsiniz. Ancak kullanımı sorun teşkil etmiyorsa faydası da vardır. Zeytin yaprağı çayı nasıl demlenir?

Pek çok bitki çayı faydalarıyla bilinmekte. Ancak zeytin yaprağı çayı bu bitkiler arasında çok daha farklı bir konumda. Ancak herkes bu çayı içemez. Bazı hastalıklara sahip olanlar veya dönemsel süreçlerden geçen kişiler kullanamıyor. Kimlerin kullanamayacağını da açıklayacağız. Zeytin yaprağı çayı yapımı için gerekli olan malzemeler oldukça basit. Zeytin yaprağından nasıl çay yapılır?

Zeytin Yaprağı Çayı Yapımı

Öncelikle en fazla 3 çay kaşığı kadar zeytin yaprağını iyice küçültmeniz gerekiyor. Küçültme işleminden sonra kaynamış suyla demlemeye alın. Demleme süresi 8 dakika kadar sürse yeterlidir. Daha sonra içindeki zeytin yapraklarını süzünüz. Çayı çok kaynar halde tüketmeyiniz.

Zeytin Yaprağı Çayı  Fayda ve Zararları

Zeytin yaprağı çayının faydalarından bahsedecek olursak, hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlayabilir.  Kötü kolestrolü azaltır ve cildi yeniler. Kan iltihabının temizlenmesine yardımcı olur. Öncelikle kronik ilaç kullananlar, gebeler ve emzirme döneminde olan kadınlar, tansiyon hastası olanlar ve ameliyat geçireli uzun süre geçmemiş kişiler için uygun değildir. Ayrıca bilinçsiz şekilde kullanılır ise sağlıkla ilgili çeşitli sıkıntılara neden olabilmektedir. Bunları göz önünde bulundurarak tüketmelisiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.