Zika virüsü Tüm Düyaya Yayılmaya Başladı! Zika virüsünün Tedavisi Olmadığı Ortaya Çıktı

Zika virüsü Tüm Düyaya Yayılmaya Başladı! Zika virüsünün Tedavisi Olmadığı Ortaya Çıktı

Türtiye ve Dünayının başına bela olan koronavirüsden sonra şimdi de Hindistan’ın Kerala eyaletinde, 14 insan Zika virüse gözlemledi. Kusma, döküntü, ateş, gözlerde kızarma, baş ve eklem ağrısı gibi belirtiler gösteren bu hastalığın herhangi bir tedavisi ve aşısı yok.

BBC’de yer alan habere göre, Kerala Sağlık Bakanı Veena George, gerçekleştirdiği açıklamada Trivandrum kentinde 14 yurttaşta zika virüsünün tespit edildiğini aktardı. Bakan yaptığı açıklamada ilk defa 28 Haziran’da baş ağrısı, ateş ve döküntü şikayetiyle başvuran 24 yaşında hamile bir kadının olduğunu ifade etti. Muson yağmurlarından etkilenen bölgelerde sivrisineklerin üreme alanı haline geldiği belirtildi. 

Zika Virüsü Belirtileri Nelerdir?

Zika virüsü belirtileri de birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Zika virüsü, insanlara enfekte ‘Aedes aegyoti’ türü sivrisineğin sokmasıyla bulaşmakta. Sivrisinek sokması dışında da kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkan Zika virüsü, ilk defa 1947 yılında Ugan’danın Zika ormanlarında yaşayan maymunlarda ortaya çıkmıştı.

Zika virüsü hamile kadınları da oldukça etkilemekte. Hamileleri bulaşması durumunda, bebeklerdeki nörogelişimsel bozukluğu ifade edilen mikrosefaliye neden olduğu düşünülmekte. Gözlerde kızarma, ateş, kusma, döküntü, baş  ve kas ağrısı gibi belirtilerle hastalık zorluyor..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.