Aşı Olma Zorunluğu Geliyor? Aşı Olmayan Seyahat Edemeyecek!

Aşı Olma Zorunluğu Geliyor? Aşı Olmayan Seyahat Edemeyecek!

Vaka sayılarının artmasının ardından kimi ülkeler harekete geçerek aşı zorunluğu getirme kararı aldı. Alınan bilgiler neticesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde vaka sayıları tekrardan rekor seviyeye çıktı. Bunun ardından Amerika Birleşik Devletleri, aşı zorunluluğu getirileceğini açıkladı.

Alınan bilgiler neticesinde çoğu ülke seyahat esnasında yabancı ülke vatandaşlarına aşı zorunluluğu getirdi. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri (ABD), 18 yaş üzerindeki tüm yabancı ülke vatandaşlarına aşı zorunluluğu koydu. Aşı zorunluluğunun gündeme gelmesinin ardından vatandaşlar Türkiye’de aşılamanın zorunlu olup olmayacağını merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, seyahat esnasında aşı olmayanlardan PCR testi istediklerini duyurdu. Fakat uluslararası seyahatlerde bu durumun değişeceği belli oldu.

Aşı zorunluluğu ne zaman uygulanmaya konulacak?

Aşı zorunluluğu ne zaman uygulanmaya konulacak? Amerika Birleşik Devletleri aşı zorunluluğu getirileceğini açıkladı. Bu kararın Kasım ayının başından itibaren uygulanmaya başlanacağı da ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri günlük koronavirüs vaka sayısında yükselişe geçti. Ayrıca hükümet ve yetkililer bundan dolayı harekete geçerek dışarıdan gelecek olan turistler ile ilgili bir adım atmayı ihmal etmedi. Yapılan araştırmalara göre Amerika Birleşik Devletleri ülkeye seyahat edecek 18 yaş üzerindeki turist vatandaşlara koronavirüs aşısını zorunlu hale getirdi. Bunun dışında açıklama yapan üst düzey yetkililer ise uluslararası seyahatte koronavirüs önlemlerine dair yeni politikalar alacaklarını açıkladı.

Türkiye’de aşı zorunluluğu olacak mı?

Türkiye’de aşı zorunluluğu olacak mı? Şu an ise uluslararası uçuşlarda ülkeye giriş için PCR testi isteyen Amerika Birleşik Devletleri yönetimi seyahat düzenlemesi duyurarak ilerleyen dönemlerde aşı zorunluluğu getireceğini açıkladı. Bunun dışında diğer ülkelerde aşı sorumluluğunu getirmeyi düşünüyor. Bu açıklamaların ardından vatandaşlar Türkiye'de de aşı zorunluluğu uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor. Gözler Sağlık Bakanlığına çevrildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum