Altın Fiyatları Düşüşe Geçti! Gram Altın, Çeyrek, Cumhuriyet Altını Kaç TL?

Altın Fiyatları Düşüşe Geçti! Gram Altın, Çeyrek, Cumhuriyet Altını Kaç TL?

Altında yaşanan gelişmeler yatırımcıları da şaşırttı. 7 Ocak 2022 Cuma günü piyasalar kapanmadan önce altın fiyatları takip ediliyor. ONS altının değer kaybetmesi altında düşüşe yol açtı.

Peki altın güncel olarak kaç dolar seviyelerinde dolaşıyor? FED'in faiz kararındaki ısrarı da sürüyor.

Altın yatırımcılarının oldukça yüksek seviyelerden satın aldığı gram ve çeyrek, bir anda düşüşe geçmişti. En tepeden alınan altının hızlı şekilde değer kaybetmesi şaşırtmıştı. Aynı zamanda TL olarak kâr edip etmediklerini kontrol edenler büyük bir şokla karşılaştı. Dolar paritesinde çok ciddi düşüşler olmasa da altının geldiği son konum dikkat çekiciydi. ONS altının değer kaybı diğer altın çeşitlerini de benzer etkiledi.

ONS Altın Düştü

ONS altının 1800 dolar altına düşmesiyle birlikte altın piyasaları hareketlendi. 1790 dolar seviyelerinden işlem gören altın için şaşırtıcı değerlendirmelerde bulunuluyor. FED'den gelecek hamle ile altın fiyatları daha da çok artabilir veya azalabilir. Ancak bu konuda nötr bir tutum sergilemesi de gözden kaçmadı. Doların daha fazla değer kazanması için faiz hamlesinde bulunmayacağı biliniyor.

Altın Yükselecek mi?

Altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği konusunda çok fazla iddia bulunmakta. Bu yüzden değerlendirmelerin yanı sıra mevcut durum incelenmeli. Özellikle de altın fiyatlarının son bir haftalık değişimi ve piyasalardaki çeşitli beklentiler göz önünde bulundurulmalı. Çeyrek, gram ve 22 ayar bilezik gibi önemli altın çeşitleri artar mı göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.