Azerbaycan'da 2022 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? Azerbaycan'da Asgari Ücretli Çalışan Kaç Para Kazanıyor

Azerbaycan'da 2022 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? Azerbaycan'da Asgari Ücretli Çalışan Kaç Para Kazanıyor

Ülkemizde yaşayan herkes tarafından kardeş ülke olarak görülen Azerbaycan'da çalışan işçilerin ne kadar asgari ücret aldığı uzun zamandır merak konusuydu. Bizde sizler için kardeş ülkemizin çalışanlarının ne kadar asgari ücret aldığını araştırdık. İşte Azerbaycan'da asgari ücret ve tüm detaylar...

Türkiye tarafından kardeş bir ülke olarak görülen ve ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın çoğunun çok sevip, benimsediği Azerbaycan hakkında en çok merak edilen konulardan birisi de bu ülkede işçilere verilen asgari ücretti. Son zamanlarda ülkemizde de sık sık tartışılan asgari ücret tartışmalarının ardından Azerbaycan'da çalışan işçilere verilen asgari ücret tutarı şaşırttı.

Azerbaycan vatandaşları ne kadar asgari ücret alıyor?

Azerbaycan yüzölçümü ve nüfus bakımından sizlerin de bildiği gibi ülkemize kıyasla çok küçük bir ülke. Bu yüzden bu ülkede şehirlerin yoğunluk bakımından daha az ve rahat olduğunu belirtebiliriz. Ülkede verilen asgari ücret tutarına gelirsek ise burada çalışan işçilere aylık verilen minumum asgari ücret tutarı 250 manat. Bu tutar her ne kadar size çok az gelecek olsa da orada yaşayan birçok vatandaş bu tutarla geçimini rahatça sağlayabiliyor.

Azerbaycan'da fiyatlar ucuz mu?

Evet, asgari ücrete bakıldığında akıllara Azerbaycan'da gıda başta olmak üzere çeşitli şeylerin fiyatının ucuz olduğu geliyor. Bu bilgiye kısmen doğru denilebilir. Azerbaycan'da birim fiyatlarına baktığımızda birçok şey Türkiye'ye göre daha ucuz ama iki asgari ücretin alım gücü açısından birbirinden herhangi bir farkı yok. Hatta Türkiye'de verilen asgari ücret tutarının alım gücü açısından daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Azerbaycan'da tıpkı ülkemizde yani Türkiye'de de olduğu gibi asgari ücretler ürünlere gelen zam tutarlarına bakarak yıldan yıla zamlanarak farklılık gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.