Çin Halk Cumhuriyeti 2022 Yılı Asgari Ücret Listesi! Çin'de Asgari Ücret Kaç TL?

Çin Halk Cumhuriyeti 2022 Yılı Asgari Ücret Listesi! Çin'de Asgari Ücret Kaç TL?

Çin'de asgari ücretle ilgili yapılan maaş zammı dikkat çekiyor. 2022 yılı itibariyle asgari ücret kaç Yuan? Dolar ve TL cinsinden de Çin'deki asgari maaşla ilgili bilgiler vereceğiz. Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki alım gücüne de değinerek yaşamak için uygun olup olmadığını tarttık. İşte 2022 yılı Çin asgari ücreti...

Çin'deki asgari ücret daima merak ediliyor. Çünkü ucuz iş gücü olarak adlandırılan bir ülke olduğu için 2022 yılı asgari ücretinin ne kadar verildiği konusunda çeşitli tahminler yapılmakta. Halkın aldığı ücret ülkemize göre fazla mı yoksa az mı olduğu tartışma konusu oldu. Bu yılla beraber enflasyon ve çeşitli etkenlerin bir araya gelerek fiyatlara zam yapıldığını görüyoruz.

Bölgeden Bölgeye Değişiyor!

Çin'de asgari ücret bölgeden bölgeye değişkenlik göstermekte. Şanghay'da 2645 Yuan olduğu belirtilirken Pekin'de ise 2220 Yuan'dır. 1 ABD dolarının ortalama 6,50 civarına denk geldiği düşünülür ise fiyatlar konusunda az çok kıyaslama yapılabilir. Dolayısıyla hem bölgeden bölgeye hem de statüden statüye değişen bir oran bulunmakta. Maaşlar da buna göre belirleniyor.

Asgari Ücretle Çalışan Az!

Her ne kadar asgari ücret 380 dolara tekabül etse de bu miktara çalışan kişi sayısı oldukça az. Özellikle de üniversite mezunlarının asgari ücretle çalışmadığı ve çalışanların ise çok az olduğu belirtiliyor. Genel olarak Şanghay'da 1470 dolar seviyesinde maaş verilmektedir. Asgari maaştan çok daha fazla olduğunu buradan anlayabiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.