Hafta Sonu Açıklamasında Akaryakıta Yeniden Zam Bekleniyor! LPG, Benzin ve Motorine Yine Zam Gelecek!

Hafta Sonu Açıklamasında Akaryakıta Yeniden Zam Bekleniyor! LPG, Benzin ve Motorine Yine Zam Gelecek!

Akaryakıt fiyatlarına zam gelecek mi sorusu gelen 47’inci zamdan sonra sürücüler tarafından araştırılmaya başlandı. Döviz kurundaki son hareketlenmeyle birlikte fiyatların değişip değişmeyeceği merak konusu oldu. Brent petrol fiyatlarındaki artış, firmalar bazında kar payının arttırılması talebini de oluşturdu.

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, hafta sonu için akaryakıt ürünlerinde düzenleme talep etti. Okumuş, ‘’Kar payının yüzde 15 seviyelerinde tutulması ve pompa fiyatlarının her sene enflasyon oranından payını almasını içeren raporumuzu başta Cumhurbaşkanı’mız olmak üzere EPDK Başkanına da ilettik.’’ dedi. Ayrıca İmran Okumuş, 11 Ocak tarihinde bir toplantı gerçekleştireceklerini ve sektör lideriyle bir fikir birliğine varacaklarını da aktardı.

Akaryakıt Fiyatları Meclis Gündemine Taşınıyor!

Yeni yılda akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, TMM gündemine de taşındı. Ak Parti Amasya Milletvekili Levent Karahocagil, yapılan zamlardan sonra kürsüde konuşma yaptı. Karahocagil, ‘’Akaryakıt alırken bütçe hesabı yapmıyorum desem yalan olur.’’ ifadelerini kullandı. CHP ve İyi Parti bazında da son gelen akaryakıt fiyatlarına dair görüşmeler sürüyor.

Hafta sonu Akaryakıta Zam Gelecek Mi?

Akaryakıt fiyatlarındaki son zam, yükselişini sürdüren LPG ürünlerine gelmişti. Bu zamdan sonra dolar kurunda sert bir yükseliş yaşanmadı. Bu nedenle Cumartesi ve Pazar günlerini kapsayacak bir zam haberi beklenmiyor. Fakat uzmanlardan gelen açıklamalara göre 17 Ocak Pazartesi tarihinden itibaren akaryakıt ürünleri için yeni zamlar kapıda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.