Kamu Kurum ve Kuruluşlarına 100 Bin Personel Alınacak! İşte Başvuru Şartları!

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına 100 Bin Personel Alınacak! İşte Başvuru Şartları!

Kamu kurum ve kuruluş bünyesinde faaliyete geçen kamu personel seçme sınavından 60 puan alan kişiler 100 bin yeni personel alımı şartlarına uyum sağlayacak uyum sağlayacak. Personel alımı açıklandıktan sonra işçi alımları ile alakalı kamu personel süreci de şimdiden merak söz konusu oldu. İşte haberin detayları…

KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından kamu ya da özel sektörde bulunan iş ilanları artık göz atmaya başladı. Ekonominin 3 yıllık yol haritasının ardından alınan bilgiler neticesinde yılda ortalama 1 milyon 70 bin istihdam sözünün verilmesiyle kamuda 100 bin kişinin alınacağı açıklandı. Bu açıklamanın ardından kamuda personel alım şartlarına dair merak edilen her şey yetkililer tarafından yanıtlandı.

Kamuda personel alımına dair detaylar belli oldu

Kamuda personel alımına dair detaylar belli oldu. Yapılan araştırmalara göre kamu personellerine yönelik sağlanan işlemlerin Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yürütüldüğü ortaya çıktı. Dönemsel ve geçici iş ilanlarını bünyesinde barındıran İŞKUR üzerinden ilan alımı yapılmaktadır. Bunun dışında ön lisans ve lisans eğitim düzeyindeki işçi alım ilanlarına başvuru yapmak isteyen kişilerin b grubu kadrolar üzerinden 60 puan almaları gerekiyor. Engelli, eski hükümlü ve terörle mücadele sırasında malul sayılmayacak şekilde yaralanan kişiler de KPSS’ye zorunlu olarak girmeli. Lisans ve ön lisans düzeyindeki işçi alım ilanlarında istisnası eğitimleri de bakılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.