Kilo Vermek ve Yağ Yakmak İçin Hangi Besinler Tüketilmeli? Uzman Diyetisyenler Açıkladı!

Kilo Vermek ve Yağ Yakmak İçin Hangi Besinler Tüketilmeli? Uzman Diyetisyenler Açıkladı!

Kilo vermeye odaklanan kişilerin özellikle ne yediğini önemlidir. Metabolizmasını hızlandırmak isteyen kişiler yağ yakmayı artıran besinler tüketmeli. Bedende kilo problemi yaşayan kişiler genellikle yanlış besleniyor. Sağlığını bozmadan kilo vermek için yapılan diyet programları ile doğru beslenmeden geçiyor.

Uzman diyetisyenler yağ yakmada en iyi proteinin yumurta olduğunu açıkladı. Ayrıca kilo vermek ve yağ yakmak isteyen kişilerin günde 1 adet yumurta tüketerek o haftada kas veya organlarındaki değişimi dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Sadece kahvaltıda 1 adet yumurtanın gün boyu tok tuttuğunu açıkladı. Yumurta dışında avokado ise bedendeki su ve lif oranı açısından da önemli bir gıdadır. Uzmanlar uzun süre tok tutan avokadonun günde yarım tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Hangi gıdalardan ne kadar tüketilmeli?

Hangi gıdalardan ne kadar tüketilmeli? Bunun dışında günde 2 öğün yoğurt yenilmesi gerektiğini söyleyen diyetisyenler bu gıdanın protein sayesinde kilonun daha sağlıklı bir şekilde yağdan verilmesi gerektiğini yardımcı olduğunu açıkladı. Bunun dışında kırmızı biberin de içerisinde barındırdığı proteinler ile vücuttaki yağ yakıcı etkisi olduğunu söylüyor. Uzmanlar kırmızı biberin yemek sonrasında vücut ısısına göre hızlı bir şekilde yağ yakmaya yardımcı olduğunu dile getirdi. Yani hızlı yağ yakmak daha hızlı yağ depolamak demektir.

Yağ yakmayı hızlandıran diğer gıda ise elma sirkesi oldu. Elma sirkesinin ılık bir suya 1 yemek kaşığı eklenmesi dahilinde bedende tokluk hissi yarattığı biliniyor. Sirke, yağ dışında vücudun PH seviyesinde dengeliyor. Yeşil çay hakkında açıklama yapan uzmanlar yağ yakmada yardımcı bir içecek olduğunu belirtti. Bunun dışında günde 2 bardak yeşil çay ile sindirim sisteminin düzene gireceğini de açıkladı. Açıklamalarına devam eden uzman diyetisyenler, bu gıdaların düzenli tüketildiği taktirde kişinin bilinçli egzersiz ile vücuttaki yağlardan kurtulabileceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.