Şiddetli Yağışlar Geliyor! Meteoroloji Sel Tehlikesine Karşı Uyarılarda Bulundu!

Şiddetli Yağışlar Geliyor! Meteoroloji Sel Tehlikesine Karşı Uyarılarda Bulundu!

Sonbahar ayının gelmesi ile birlikte güncel hava durumu herkes tarafından merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu ile alakalı açıklama yaptı. Mevsim değişikliği ile birlikte bazı bölgelerde yağış uyarısı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu durumu resmi internet sitesinde de paylaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet adresi üzerinden hava durumu ile alakalı paylaşımlar yaptı. Yapılan hava tahminine göre sonbahar ile birlikte bazı şehirlere yağış da gelecek. Türkiye'de son zamanlarda gerçekleşen yağışlardan kaynaklı sele karşı uyarılarda bulundu. Şiddetli yağışın ardından sel faciası üzerine Meteoroloji Genel Müdürlüğü sel ve su taşkınlarına karşı tedbirli olunması gerektiğini dile getirdi.

Hangi bölgelerde yağışlar etkili olacak?

Hangi bölgelerde yağışlar etkili olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminlerine göre Türkiye'nin iç kuzey ve batı kesimleriyle birlikte Doğu Karadeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağını belirtti. Bunun dışında doğu ve Orta Karadeniz kıyıları ile birlikte Batı Akdeniz'in iç kesimleri de gök gürültülü sağanak yağışa maruz kalacak. Ayrıca diğer bölgeler ise az bulutlu olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı! Afyonkarahisar, Bursa'nın güneyi, Ankara'nın kuzey ve batısı, Çankırı'nın batısı, Sinop ilinin batısı, Konya'nın Batı ilçeleri, Kars, Balıkesir, Kütahya, Eskişehir, Bolu'nun güneyi, Kastamonu'nun güney ve doğusu, Osmaniye, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, Erzurum ve Ardahan yağışa maruz kalabilecek iller arasındadır.

Bunun dışında Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava raporuna göre Hatay merkez ve batı ilçelerinde de gök gürültülü sağanak yağışın beklendiğini belirtti. Bununla birlikte sel, yağış anında kuvvetli rüzgâr, su baskını ve yıldırım gibi doğal afetlere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek vatandaşları uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.